Cisco vokser, men mindre enn på lenge

I Norge er veksten litt bedre, men markant lavere enn for et år siden, forteller Jørgen Myrland.

Cisco vokser, men mindre enn på lenge

I Norge er veksten litt bedre, men markant lavere enn for et år siden, forteller Jørgen Myrland.

Nettverksgiganten Cisco la frem tallene for det som er deres første kvartal i regnskapsåret 2009.

Omsetningen endte på 10,3 milliarder dollar, en vekst på 8,1 prosent. Selskapet oppgir ikke norske tall, men Cisco Norge forteller at de hadde en vekst som var litt høyere.

- I likhet med morselskapet leverte også Cisco Norge solide tall for første kvartal av regnskapsåret 2009, med ti prosent vekst sammenlignet med tilsvarende periode i fjor, skriver Jørgen Myrland, administrerende direktør i Cisco Norge i en pressemelding

– I Norge er det spesielt segmentene for små og mellomstore virksomheter som leder an. Fra et teknologiperspektiv ser vi sterkest vekst innen LAN-svitsjing, sikkerhet, WAN-optimalisering og ulike teknologier for teleoperatører, sier Myrland.

Selv om Cisco vokste, så er det i tregere tempo enn tidligere. Ifølge Bloomberg er dette den svakeste veksten på 3 år.

– Cisco leverer solid vekst i omsetning og fortjeneste i det som helt klart er en utfordrende global økonomi. Den viktige rollen nettverket spiller for å utvikle virksomhetenes produktivitet og konkurransefordeler er mer relevant enn noensinne i den makroøkonomiske situasjonen vi har nå, sier John Chambers, styreformann og CEO i Cisco, i en pressemelding.

Cisco gjør det også klart at omsetningen i inneværende kvartal vil falle som en følge av finanskrisen. De forventer at nedgangen vil ende på rundt 10 prosent, men innrømmer at det er vanskelig å komme med gode prognoser i dagens usikre marked.

Overskuddet endte på 2,2 milliarder dollar.

Nå skal selskapet kutte i utgiftene, og har satt seg som mål å spare over en milliard dollar over de neste tre kvartalene. Det skal skje gjennom å bremse nyansettelser, samt i å kutte ned på forretningsreisene.

Til toppen