Ciscos suverent beste år

Cisco avslutter et eventyrlig år med å konstatere at salget av utstyr til televerk øker med 80 prosent. Selskapet har en likvid reserve på over 10 milliarder dollar.

Cisco avslutter et eventyrlig år med å konstatere at salget av utstyr til televerk øker med 80 prosent. Selskapet har en likvid reserve på over 10 milliarder dollar.

Kvartal før 31. juli er det fjerde i Ciscos regnskapsår. I forholdet til samme kvartal i fjor økte omsetningen med 48 prosent fra 2,4 milliarder dollar til 3,55 milliarder. Driftsresultatet økte med 38 prosent fra 525 millioner dollar til 727 millioner.

På årsbasis økte omsetningen med 43 prosent fra 8,49 milliarder dollar til 12,2 milliarder, mens driftsresultatet økte med 35 prosent fra 1,88 milliarder til 2,55 milliarder.

Kvartalsresultatet var på linje med det analytikerne hadde forventet. Det er Ciscos sjette kvartal på rad med akselererende vekst. Selskapet advarer at det kan bli vanskelig å videreføre denne serien. John Chambers beskrev det som en "utfordring" for et så stort selskap som Cisco å øke like mye som markedet, når markedet øker med mellom tretti og femti prosent årlig.

Salget til televerk sto for den mest dramatiske økningen i kvartalet, hele 80 prosent mer enn i samme kvartal i fjor. Her går det i nye rutere som samkjører telefoni og data, og sender hele trafikken videre på IP-nett.

Cisco trekker 92 millioner dollar fra driftsresultatet for å dekke oppkjøp. Fire oppkjøp ble fullført i kvartalet: Amteva Technologies, GeoTel Communications, Fibex Systems og Sentient Networks. Regnskapet viser at Cisco har en likvid reserve på 10,1 milliarder dollar. Oppkjøpene og investeringene - sist over en milliard dollar i KPMG - vil ventelig fortsette.

Til toppen