Citrix-folk tjener bedre enn Windows-eksperter

En lønnsundersøkelse viser at det lønner seg å oppgradere kompetansen sin til Citrix.

En lønnsundersøkelse viser at det lønner seg å oppgradere kompetansen sin til Citrix.

Microsoft Certified Professional Magazine har nylig annonsert resultatene fra sin årlige lønnsrapport. Resultatene viser at det årlige lønnsgjennomsnittet til en Citrix Certified Enterprise Administrator (CCEA) er 16.000 dollar høyere enn for en Microsoft Certified Systems Engineer (MCSE).

– Resultatene sier mye om viktigheten av å tilegne seg kompetanse på Citrix. De fleste større IT-avdelinger i Norge bruker Citrix, og økt kunnskap om teknologien kan være gull verdt i et presset arbeidsmarked, sier styreformann i Commaxx, Espen Pedersen.

Resultatene viser at en Citrix Certified Enterprise Administrator (CCEA) og en Citrix Certified Administrator (CCA) i gjennomsnitt tjener henholdsvis 77.900 og 69.200 dollar i året. Til sammenligning ligger det årlige lønnsgjennomsnittet til en Microsoft Certified Systems Engineer (MCSE) på 61.900 dollar.

– Kompetanseheving er med på å optimalisere den serverbaserte løsningen ytterligere. Vi ser en klar tendens til at brukerne investerer i kompetanse for å oppnå full utnyttelse av investeringen i Citrix-teknologi, noe de også får stor nytte av personlig. Denne undersøkelsen bekrefter dette, sier Pedersen.

Commaxx kurssenter gjennomfører alle offisielle kurs tilknyttet sertifiseringene til Citrix, og har godkjent status som Promteric Testsenter slik at brukerne kan runde av gjennomført kurs med å avlegge tilhørende eksamen.

Til toppen