AVTALER & KONTRAKTER

Citrix kjøper Cloud.com

Blar opp milliardbeløp for å styrke seg i nettskyen.

14. juli 2011 - 11:24

Citrix har kjøpt programvareselskapet Cloud.com for å utvide tilbudet av nettskytjenester, og styrke seg i kampen mot rivalen VMware.

Citrix opplyser ikke pris, men det er ikke snakk om småpenger. Ifølge Financial Times betaler virtualiseringsspesialisten opptil 250 millioner dollar, eller 1,4 milliarder kroner, for den knapt tre år gamle oppstartsbedriften som holder til i Cupertino, California.

Cloud.com tilbyr en såkalt Platform-as-a-Service-løsning (PaaS) som skal gjøre det enklere for virksomheter å rulle ut tjenester i nettskyen.

På kundelisen står flere store aktører, deriblant naboen Apple, nettspillgiganten Zynga, domeneselskapet GoDaddy og Korea Telecom. Likevel har Cloud.com så langt ikke gått i pluss, ifølge Financial Times.

Selskapets CloudStack-produkter beskrives som en løsning der alle typer leverandører av skytjenester enkelt kan rulle ut og administrere skalerbare, sikre og åpne tjenester.

- CloudStack skiller seg fra vanlige plattformer for servervirtualisering, ved at det er en kraftig, hypervisor-uavhengig løsning, skriver selskapene i en felles pressemelding.

Åpenheten og interoperabiliteten som har preget Citrix og Cloud.com skal bestå og ytterligere forbedres gjennom oppkjøpet, heter det videre.

Det innebærer blant annet at CloudStack, som tidligere, både skal støtte kommersielle hypervisorer som VMware vSphere og Citrix' egen XenServer, samt friprog-varianter som Xen.

- Vi skal også utvikle støtte for Microsoft-produkter som Hyper-V og System Center, samt en lang rekke "platform-as-a-service" utviklingsmiljøer, lagringssystemer, servere og administrasjonsverktøy.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.