RESULTATERFINANS

Citrix kjøper spesialist på fildeling

ShareFile gir brukere tilgang til dokumenter uavhengig av tid, sted og apparat.

17. okt. 2011 - 09:41

Citrix melder at de har fullført oppkjøpet av privateide ShareFile. Kjøpesummen er ikke oppgitt.

ShareFile lager programvare for enkel og sikker utveksling av filer mellom bedrifter, og for å sikre ansatte tilgang til sine dokumenter uavhengig av hvor de befinner seg og hvilket apparat de bruker.

Det oppgis at ShareFile brukes typisk av advokater, filmprodusenter, fotografer, grafiske designere, ingeniører og helsearbeidere når de må gjøre filer tilgjengelig for andre og det av ulike grunner er uhensiktsmessig å bruke e-post. Med ShareFile etablerer man sikrede områder der prosjektrelaterte filer kan gjøres tilgjengelige for deltakere i prosjektet. Tjenesten håndterer filer opptil 10 gigabyte. Egne applikasjoner sikrer tilgang fra mobiltelefoner og nettbrett under iOS og Android, og for mobiltelefoner under Blackberry og Windows.

Selskapet ble etablert i Raleigh i delstaten North Carolina i 2005. Næringslivsmagasinet Inc. har ført opp ShareFile på sin liste over USAs 500 raskest voksende selskaper i privat eie, i både 2010 og 2011. ShareFile har i dag 45 ansatte og 3 millioner brukere. Omsetningen i 2010 er oppgitt til 7,8 millioner dollar. Selskapets tjeneste skal være i bruk hos 99 prosent av Fortune 500-bedriftene.

Citrix sier de ser oppkjøpet i lys av sitt arbeid med å bygge løsninger for det de kaller den «personlige nettskyen», der alt man trenger for å arbeide effektivt, av applikasjoner, tjenester, data, preferanser, profiler og kontakter, alltid er tilgjengelig, uavhengig av tid, sted eller apparat.

Citrix mener de lenge har tilbudt virtuelle pc-er og applikasjoner som følger den enkelte fra sted til sted og fra apparat til apparat. Med ShareFile kommer også en løsning sørger for at man også får følge av sine filer og dokumenter.

I Citrix-sjargongen heter dette henholdsvis «follow-me-desktops», «follow-me-apps» og «follow-me-data».

Overtakelsen innebærer at ShareFile konstitueres som en ny produktgruppe hos Citrix, døpt Data Sharing. Gruppen skal ha ansvaret for å videreføre ShareFile-produktene, samtidig som de skal realisere strategien med «follow-me-data», det vil si bygge en plattform fra datadeling. Den skal ledes av gründer og toppsjef i ShareFile, Jesse Lipson.

Oppgavene for Data Sharing-gruppen hos Citrix oppsummeres i tre punkter:

  • Utvikle et sett med åpne programmeringsgrensesnitt (API-er) som sikrer applikasjoner og tjenester tilgang til en rekke felles datatjenester. Datatjenestene skal omfatte søk, deling, synkronisering, sikkerhet, autentisering, åpning og forhåndsvisning.
  • Utvide datadelingstjenester til nye og eksisterende applikasjoner i offentlige og private nettskyer, der de skal kunne betjene millioner av brukere.
  • Tilpasse datadelingstjenestene til dagens samhandlingsverktøy, for å sørge for at brukerne alltid har tilgang til de riktige utgavene av de rette dokumentene og filene.
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.