Citrix kjøper VMware-utfordrer

Citrix kjøper seg inn i virtualiserings-markedet, og angriper VMware med åpen kildekode.

Citrix kjøper VMware-utfordrer
Bilde:

Virtualiseringsselskapet VMware er i voldsom fremmarsj for tiden. De dobler omsetningen hvert år, og da de i går ble børsnotert steg aksjekursen kraftig.

VMwares virtualiseringsteknologi blir stadig mer utbredt, og et område de går inn på er markedet for serverbaserte klienter.

– Vi erstatter terminalservere med Virtual Desktop Infrastructure, sa Richard Garsthagen, VMwares Product Manager for Enterprise Desktops, til digi.no i juni i år.

    Les også:

Virtual Desktop Infrastructure er et produkt som lar kundene installere mange klientoperativsystemer på en server, for så å la brukerne få remote-tilgang.

Det er en potensiell trussel mot terminalserver-markedet som Citrix i dag dominerer, og de har tydeligvis sett hvor det bærer hen.

Nå tar Citrix grep, og kjøper åpen kildekode-alternativet XenSource. De baserer sin løsning på kildekoden til Xen hypervisor.

I en pressemelding opplyser Citrix at de blar opp 500 millioner dollar i en kombinasjon av kontanter og aksjer for selskapet.

- Vi er kjempebegeistret over muligheten til å innlemme XenSource-produktene, folkene- og kulturen inn i Citrix-familien, sier Citrix-sjef Mark Templeton, i en pressemelding.

Ifølge Citrix har kundemassen som bruker XenSource doblet seg i løpet av de siste tre månedene, og det skal nå være 950 betalende kunder. Citrix forventer å kunne løfte dette antallet betraktelig, gjennom å tilby løsningene til sin kundebase som i dag teller over 200.000 kunder på verdensbasis.

- Dette er en stor dag for virtualiseringsmarkedet, fordi markedet nå har et sterkt alternativ som er åpent, vel utprøvd, og støttet av en av de mest suksessfylte programvareselskapene innen infrastruktur, sier Peter Levine, sjef for XenSource, i en pressemelding.

Han slår på stortromma og lover en aggressiv satsning etter at de blir en del av Citrix.

- Dette er ikke et trekk for å konkurrere om de fem prosentene av markedet som allerede betjenes med virtualisering. Det dreier seg om å nå de 90 prosentene av markedet som er åpent, både på servere og på klientene, sier Levine.