Citrix med alt-i-ett pc-virtualisering

Lover bedre ytelse og langt større muligheter med XenDesktop 4.

Citrix med alt-i-ett pc-virtualisering

Lover bedre ytelse og langt større muligheter med XenDesktop 4.

Citrix kunngjorde i dag at selskapets skal lansere XenDesktop 4 den 16. november i år. Dette skal være en svært stor oppgradering av virtualiseringsproduktet. Ifølge selskapets er XenDesktop 4 først på markedet med å støtte alle de viktigste modellene for virtualisering på skrivebordet i én enkelt, integrert løsning.

Dette skal forenkle administrasjonen av løsningene og gi større muligheter til brukerne,

Blant de mer enn 70 nye egenskapene og funksjonene som XenDesktop 4 skal bringe med seg, er integrasjon av alle egenskapene til Citrix XenApp, noe som åpner for virtualisert kjøring av applikasjoner på fysiske eller virtuelle skrivebord.

Den nye versjonen av XenDesktop inkluderer også forbedringer som Citrix har gjort med selskapets HDX-teknologi (High Definition User Experience). Dette skal innebære en bedre opplevelse av blant annet Flash-basert multimedia, webkamera, IP-telefoni, lyd, 3D-grafikk, sanntids samarbeid og tilknyttet USB-utstyr. Forbedringene skal også gi en kraftig reduksjon i båndbreddebehovet.

XenDesktop 4 tar også i bruk Citrix' FlexCast-teknologi som skal kunne levere alle typer virtuelle skrivebord til enhver enhet og ulike typer brukere - både brukergrupper som benytter delte, serverbaserte, virtuelle skrivebord og brukere med til dels store krav til personlig tilpasning og behov for avanserte applikasjoner. Det er ifølge Citrix mulig å kjøre opptil 60 til 70 virtuelle pc-er per server, men også å tilby dedikert datakraft til brukerne ved å kjøre bare ett skrivebord per server.

- Mennesker har i dag behov for å jobbe på helt nye måter, noe som gjøres mulig ved hjelp av Internett-tilknytning, en eksplosjon av nye enheter og det grenseløse løftet til weben. Og de må kunne gjøre dette uten å være begrenset av ordinære skrivebord som er låst til et kontor, en enhet eller et nettverk. Desktop-virtualisering har kraften til å gjøre alt dette mulig, sier Mark Templeton, toppsjef i Citrix Systems, i en pressemelding.

Med XenDesktop 4 skal brukerne ikke være knyttet til én spesifikk enhet, men kan bruke maskinen de har for hånden, enten det er en pc, Mac, tynnklient eller netbook, for å få tilgang til sitt vanlige Windows-skrivebord.

I pressemeldingen skriver Citrix at XenDeskop 4 utvider selskapets langvarige partnerskap med Microsoft, blant annet ved at man utnytter forbedringer i Microsoft-produktene, inkludert Windows Server 2008 R2 Remote Desktop Services og Microsoft VDI Suites.

XenDesktop leveres nå også med Microsofts Hyper-V-hypervisor og mulighet for administrasjon gjennom Microsoft System Center. Det nevnes også planer om å integrere løsninger som Microsoft Application Virtualization (App-V) inn i Citrix XenDesktop-opplevelsen.

Til tross for dette støtter XenDesktop de fleste store servervirtualiseringsplattformene, inkludert Citrix XenServer, Microsoft Windows Server Hyper-V og VMware ESX.

XenDesktop 4 vil bli lisensiert på en per-bruker i tre ulike utgaver, Standard, Enterprise og Platinum. Prisen per bruker ligger på mellom 75 og 350 dollar. Det er bare de to dyreste lisensene som inkluderer levering av virtuelle applikasjoner.

Kunder med XenApp-lisenser skal i en begrenset periodene kunne veksle inn disse med nye XenDesktop 4-lisenser i en «2 for prisen av 1»-ordning.

    Les også:

Til toppen