BEDRIFTSTEKNOLOGI

Citrix MetaFrame med mange forbedringer

Ny funksjonalitet og nye muligheter gir store muligheter for ASP-ene.

Lars Kvanum
10. nov. 2000 - 09:46

Citrix Systems Inc. har lansert MetaFrame versjon 1.8, Feature Release 1.0 med mange nye forbedringer.

For de som ikke kjenner til funksjonaliteten til MetaFrame er dette et program som passer veldig bra for ASP-er eller i miljøer der maskinkonfigurasjon må "beskyttes" fra brukere. Den fungerer slik at programmene kjører lokalt på en server, og at kun skjermbildene oppdateres på klienten. Med en slik løsning trenger man, for eksempel, ikke å installere Office på alle maskiner eller passe på at alle maskinene stiller til kravene til en programvarepakke, men heller la dem kjøre det fra serveren. Klienten er et lite program som kan kjøres på Windows-maskiner (også Windows CE).

Nytt i denne versjonen er forbedring av hastigheten som informasjonen sendes i, og antakelse av neste tastetrykk eller museklikk for å forbedre ytelsen enda mer for brukere på moderate forbindelser. Det er også laget en funksjon som husker hvordan skjermbildet så ut før en applikasjon ble startet, slik at det tar kortere tid å komme tilbake til utgangspunktet når et program avsluttes.

For brukerne vil kanskje de mest åpenbare forbedringene, bortsett fra at ting generelt tar kortere tid, være at man nå kan ha opptil 16 millioner farger i et program og høyere oppløsning. Dette kan også brukes på mer enn en monitor for de som har spesielle krav.

Sikkerhetsmessig er det også nye og nyttige funksjoner. Den nye versjonen inneholder blant annet 128 bit kryptering og pass-through autentisering.

For de som ikke er kjent med løsningen, er dette en type løsning man vil se mer til i fremtiden med tanke på mobil data og programleie.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.