RESULTATERFINANS

Citrix sliter tungt

Programvareselskapet Citrix sliter med nye lisensordninger og lavere ekspansjon enn ventet. Nå varsler ledelsen om lavere profitt enn ventet. Det sendte aksjen ned 46 prosent mandag.

Sigvald Sveinbjørnsson
13. juni 2000 - 09:05

Det amerikanske programvareselskapet Citrix Systems Inc. mister grepet på Wall Street.

Selskapet måtte mandag fortelle analytikere og investorer at selskapets profitt ikke ville bli så stor som ventet for andre kvartal i år. Citrixs ledelse estimerte at selskapet ville tjene mellom 9 og 11 cent per aksje. På samme periode for et år siden var inntjeningen per aksje på 16 cent. Analytikerene hadde regnet med at Citrix skulle tjene hele 21 cent per aksje.

Meldingen fra Citrix slo ned som en bombe på Wall Street. Illsinte investorer solgte unna aksjer i store mengder og sendte selskapet ned hele 46 prosent bare på mandag. Selskapet har falt kraftig den siste tiden.

Ledelsen forklarer de kjedelige andrekvartals-estimatene med uventede endringer i lisensierings- avtalene på visse kontoer samt en langt mer moderat ekspansjon i markedssegmentet store selskaper og innen særlige markeder.

19 juni skal selskapet slippe resultatene for andre kvartal i år. Om tallene blir verre eller bedre for selskapet, gjenstår å se.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.