BEDRIFTSTEKNOLOGI

Citrix tilbyr WAN-akselerator på PC-en

En nyhet fra Citrix opphever fartsgrensen til bedriftens applikasjoner når man er på reise.

22. mai 2007 - 15:29

WAN-akseleratorer – bokser med svart magi som gjør bredbåndet enda breiere – er stadig mer populære på hver side av Internett-forbindelsen mellom hovedkontor og avdelingskontor. Citrix fikk sin variant – WANScaler – i august i fjor da de kjøpte Orbital Data. Det er mange konkurrenter, blant annet satser Juniper sterkt innen dette feltet.

    Les også:

Erfaringene med boksene har gitt opphav til ønsker om at akseleratoren også framstilles som PC-klient, slik at medarbeidere på farten kan oppleve raskere tilgang til bedriftsapplikasjoner. Juniper har varslet at de vil lansere en slik over nyttår.

I går kunngjorde Citrix at deres WANScaler-klient vil være klar for markedet i løpet av juni, og tilgjengelig verden over i løpet av tredje kvartal.

Klienten bruker teknologi tilsvarende det som er utviklet for boksen: kompriimering, optimering av flere protokoller, og TCP-akselerasjon. Den arbeider i bakgrunnen, og skal være i stand til å tune seg selv etter hvordan nettverket fungerer i øyeblikket. Virkningen er selvfølgelig avhengig av at det er en WANScaler boks i den andre enden av forbindelsen, der bedriftens tjenester kommer fra.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.