BEDRIFTSTEKNOLOGI

Citrix-verktøy måler ytelse til applikasjoner

Citrix lanserer EdgeSight, et verktøy som måler applikasjoners ytelse i sanntid, i Norden.

19. des. 2006 - 09:28

Citrix er inne i en fase der selskapet kjøper ny teknologi for å få et mer fullstendig utvalg av produkter. I mai i år kjøpte selskapet Reflectant Software for å få tak i EdgeSight, et verktøy som måler ytelsen til applikasjoner, i sanntid.

I dag lanserer Citrix sin første «egen» versjon av EdgeSight på det nordiske markedet.

Av produktets beskrivelse er det tydelig at Citrix sikter mot et marked der Mercury har hatt en tung posisjon i mange år. I likhet med Mercury lover EdgeSight ytelsesmålinger med tilhørende varslinger i sanntid. Synsvinkelen er også den samme: Det som måles er sluttbrukerens opplevelse av applikasjonen, og det tilbys verktøy for å spore opp kilden til feilene som gjør at ytelsen oppleves som dårlig.

Målet for verktøy er å få til mer proaktiv drift, altså løse ytelsesproblemer før de blir en alvorlig belastning, redusere tiden det tar å finne problemer, og kutte kostnader.

EdgeSight 4.2 tilbys i en utgave for Citrix-miljøer, altså spesielt tilpasset Presentation Server, og en utgave for alle typer arbeidsplasser og IT-miljøer. Til sammen skulle dette dekke alle typer applikasjoner, uavhengig av om de kjøres lokalt eller på en server, og uavhengig av om de er innkjøpt eller utviklet lokalt.

Nordisk markedssjef for Citrix, Kurt Svenson, sier at EdgeSight har solgt godt i andre regioner, og at han forventer det samme i Norden.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.