Citrix vil styre det mobile

Atea er tidlig ute med nye XenMobile MDM.

Citrix vil styre det mobile
MDM er utgangspunktet for en rekke funksjoner som gir stadig større utbytte av investeringen i mobilitet, ifølge Citrix. Bilde:

Citrix lanserte i går en løsning for å forvalte mobile enheter i en bedrift, kalt XenMobile MDM («mobile device management»).

Løsningen skal sikre effektiv og sikker bruk av mobile enheter i bedriften, samtidig som de ansatte får anledning til å velge de mobile enhetene de selv mener passer best til deres arbeidsstil.

IT-avdelingen tilbys rollebasert forvaltning, konfigurasjon og sikkerhet av både bedriftens og de ansattes private enheter. Løsningen integreres mot Microsoft Active Directory og PKI-ordninger. Regler og applikasjoner kan automatisk tilordnes store grupper av enheter. Applikasjoner kan svart- eller hvitlistes. Apparater som er tuklet med («jailbroken») vil oppdages. IT-avdelingen vil kunne slette hele eller deler av apparater som er tapt, stjålet eller ikke i samsvar med regelverket.

Løsningen tilbyr brukere en selvbetjent ordning for å lade nye apparater med ønskede og tillate applikasjoner og tjenester.

Citrix tilbyr samtidig en utvidet pakkeløsning der XenMobile MDM kombineres med CloudGateway. Pakken skal gi en komplett løsning for mobile brukere og gjøre det overflødig å ty til punktverktøy fra andre leverandører.

Atea opplyser at de vil tilby en løsning døpt «Managed Secure Mobile Device Management (MDM) Solution» basert på XenMobile MDM. Poenget er å tilby XenMobile-funksjoner som en driftet tjeneste.