Clawhammer blir Athlon 64

AMDs 64-bit-prosessorserie for klienter, hittil kalt "Clawhammer", har fått sitt endelige navn.

AMD annonserte under Comdex-messen onsdag at selskapet har valgt AMD Athlon 64 som produktnavn for selskapets neste generasjonen med prosessorer for stasjonære og mobile PC. Til nå har disse produktene kun gått under kodenavnet Clawhammer. Server-varianten, som tidligere ble kalt "Hammer" eller "Sledgehammer", har for lengst fått navnet omgjort til Opteron.

Les også

Ifølge AMD ventes Athlon 64 å bli den første og eneste 64-bits prosessoren basert på x86-arkitekturen for vanlige PC-er. Prosessorene vil kunne kjøre både 32-bits og 64-bits applikasjoner om hverandre. AMD lover at det skal kunne skje uten at det går utover ytelsen, samtidig som at dagens programvare vil fungere sammen med prosessoren.

Fordelen med å utvide arkitekturen fra 32 til 64 bits er blant annet at dobbelt så mye data kan hentes inn for hver klokkesyklus. Ifølge AMD skal dette kunne gi brukerne blant annet en opplevelse av raskere oppstart av programmer og bedre multitasking.

Systemer basert på Athlon 64 vil ifølge AMD komme på markedet omkring månedsskiftet mars/april 2003.

AMDs 64-bits prosessorserie for profesjonelle brukere, Opteron, ventes å bli tilgjengelig i server- og arbeidsstasjoner i første kvartal av 2003.

Til toppen