BEDRIFTSTEKNOLOGI

Clemet åpnet IKT-senteret på Fornebu

Utdannings- og forskningsminister Kristin Clemet foretok i dag den offisielle åpningen av Simula-senteret for IKT-forskning på Fornebu.

Øystein Kvistad
4. apr. 2002 - 16:04

I sin tale varslet Clemet at regjeringen vil gå inn for å løfte bevilgningene til senteret til det nivået som opprinnelig var forutsatt. Med en bevilgningsøkning på 9 millioner kroner vil senteret få en bevilgning på 45 millioner kroner i 2003, skriver Utdanningsdepartementet på sine nettsider.

- Denne økningen er et uttrykk for at regjeringen ønsker å satse på kvalitet i norsk forskning. Vi har store forventninger til senteret i fremtiden, sa statsråd Clemet.

Stortinget vedtok høsten 1999 at det skulle etableres et forskningssenter innenfor et større IKT- og kunnskapsmiljø på Fornebu. Simula Research Laboratory startet opp sin virksomhet i januar 2001 og har nå fullført innflyttingen i den tidligere terminalbygningen. Senteret har i dag ca. 60 ansatte forskere pluss hovedfagsstudenter og eies av de fire universitetene i Norge, Norsk Regnesentral (NR) og forskningsstiftelsen SINTEF.

Les mer om Simula-senteret: Krafttak for forskning - prioritet for IKT
Simula-senteret skal drive med langsiktig, grunnleggende forskning på utvalgte områder innen informasjonsteknologi. Senteret har en klar målsetting om å drive grunnforskning på høyt internasjonalt nivå, samt bidra til innovasjon og nyskaping i næringslivet.


Foruten Clemet var også justisminister Odd Einar Dørum, landbruksminister Lars Sponheim, olje- og energiminister Einar Steensnæs, nærings- og handelsminister Ansgar Gabrielsen og utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson til stede ved åpningen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.