Clemet søker råd hos Mamut

Kristin Clemet har innkalt gründere til råds om nyetableringer, blant dem Eilert Hanoa.

Kristin Clemet har innkalt gründere til råds om nyetableringer, blant dem Eilert Hanoa.

Innovasjon Norge og Norges forskningsråd skriker etter ideer og nyetableringer. Samtidig skrelles forskerstillinger over en lav sko. Både Norsk Regnesentral, Telenors forskningsavdeling og Sintef har gjort store kutt i forskerstaben.

Nå ønsker Utdannings- og forskningsdepartementet (UFD) flere nyskapinger blant forskere, og inviterte i forrige uke et tyvetalls bedrifter til å gi råd.

Formålet var å få innspill på hva som skal til av virkemidler for å kunne etablere noe nytt. Erfaringene fra deltakere vil bli lagt til grunn i FOU-rapporten som skal leveres før påske.

Det er Innovasjon Norge og Forskningsrådet som i dag gir støtteordninger.

Gründer i økonomisystemleverandøren Mamut, Eilert Hanoa, mener reduksjon av kostnader er et vesentlig virkemiddel. Det kan være alt fra reduksjoner i driftskostnader til arbeidsgiveravgift eller andre spesialiserte kostander uten at det går på tvers av andre ordninger.

- Også bistand til beskyttelse av patenter eller varemerker er ekstremt relevant for prioriteringer, sier Hanoa til digi.no.

Selv har Mamut som ble stiftet som Guru Software i 1995, ikke fått noen drahjelp fra virkemiddelapparatet.

- Er du en ung hvit mann i 30-årene fra Oslo, er det få særordninger som er øremerket fra virkemiddelapparatet, sier Hanoa.

I ettertid er det Mamut som i stedet har betalt over 150 millioner i skatt og avgifter til virkemiddelapparatet.

Mamut oppnådde en vekst på 25 prosent i fjor. Omsetningen endte på 144 millioner kroner og driftsresultatet på 5 millioner. Selskapet fikk i fjor over 9.000 nye kunder i de fire markedene hvor selskapet er representert.

Til toppen