BEDRIFTSTEKNOLOGI

Clik! - 40 MB i en fyrstikkeske

Iomega har fulgt opp suksessene Zip og Jaz med Clik! - et nytt lagringsprodukt for digitale kamera, lomme-PC-er, og andre mobile teknologier. Et liten diskplate kan lagre 40 MB med informasjon.

Lars Rasmussen
19. nov. 1997 - 11:32

Zip-drevet med 100 MB utskiftbare lagringsplater kom på markedet i 1995 og har vært en kjempesuksess. Iomega fulgte opp med Jaz, en 2 GB utskiftbar lagringsteknologi. Nå er siste nytt fra lagringskometen Clik! - en 40 MB knøttliten diskplate for mobile produkter.

Diskplaten Clik! har en diameter på rundt 5 cm og en tykkelse på noen millimeter. Kortet koster under 10 dollar i det amerikanske marked og vil ha en overføringshastighet på opp til 1 megabyte per sekund. Disken trekker 600 milliampere strøm, som gir lang batterilevetid - en essensiell faktor i mobil elektronikk.

Diskene har en garantert brukstid på 10 år og skal tåle 100 G trykksjokk. Clik!-drevet til disken er bygget rundt eksisterende teknologi fra Zip- og Jaz-drevene.

En PC-kort-overgang gjør at man lett kan plugge Clik!-plater til en bærbar PC. Man kan også aksessere Clik!-plater gjennom et eksternt Clik!-drev, men selskapet jobber med partnere om å bygge drevet inn i kamera og lomme-PC-er for enkel mobil lagring.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.