BEDRIFTSTEKNOLOGI

Clinton-cracker innrømmer sabotasje

En av grunnleggerne av den notoriske cracker-gruppen som har påtatt seg ansvaret for datainnbrudd på en rekke høyprofilerte nettsteder, deriblant websidene til Det hvite hus og US Army, erkjente straffeskyld da rettsssaken mot ham kom opp i Texas.

13. apr. 2000 - 11:16

Ifølge Wall Street Journal er 19-åringen Patrick W. Gregory, alias "MostHateD", en av grunnleggerne av cracker-gruppen Global Hell. Han sa seg skyldig i tellerskrittyveri og datasabotasje - lovbrudd som i USA har en samlet strafferamme på inntil fem års fengsel og 250.000 dollar i bot.

Gregory ble pågrepet av FBI bare noen få dager etter innbruddet på nettsidene til Det hvite hus. FBI igangsatte i mai i fjor en offensiv mot datalovbrytere etter at FBI selv, senatet, US Army og en rekke andre nettsider tilhørende amerikanske myndigheter, over en periode på flere måneder hadde blitt utsatt for et utall eksterne dataangrep.

Den andre iniativtakeren til Global Hell, 20-årige Chad "Mindphasr" Davis, sa seg tidligere i år skyldig i å ha vandalisert US Armys nettsider slik at det framsto som om det amerikanske forsvaret var Kinas førsteelsker...

I mars ble Davis dømt til seks måneders varetekstfengsling og til å betale i overkant av åtte tusen dollar i erstatning til US Army for ødeleggelsene. Dommeren ila også Davis forbud mot å snakke med Gregory og alle andre som måtte ha noen tilknytning til Global Hell, skriver Wall Street Journal.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.