Clinton-rådgiver ut mot CDA

Dersom CDA går gjennom i Høyesterett, bør president Clinton legge ned veto. Dette sa Ira Magaziner, en av Clintons nærmeste rådgivere, under en pressebriefing onsdag.

Dersom CDA går gjennom i Høyesterett, bør president Clinton legge ned veto. Dette sa Ira Magaziner, en av Clintons nærmeste rådgivere, under en pressebriefing onsdag.

- Min personlige mening er at om CDA skulle gå gjennom Høyesterett, ville jeg anbefale at det ble lagt ned veto. Det er en dårlig lov, sa Ira Magaziner etter en tale han holdt på Konferansen for Datamaskiner, Frihet og Privatliv i San Fransisco onsdag.

Communications Decency Act (CDA) er en lov som bannlyser all informasjon som kan oppfattes som utuktig på Internett. Loven ble i fjor vedtatt av den amerikanske kongressen som en del av en større telekommunikasjonsreform.

Flere store organisasjoner for ytringsfrihet har siden den gang tatt til kraftig motmæle mot loven, som de mener vil innføre sensur av Internett. De har derfor bragt den loven inn for Høyesterett.

Magaziner er Bill Clintons rådgiver for elektronisk handel. Hans uttalelser under konferansen vekker oppsikt, fordi en av de sterkeste forkjemperene for CDA er Clintons statsadvokat, Janet Reno.

- Vi har en masse smarte advokater statsapparatet, og om vi låste dem inn i et rom og spurte dem hva de synes om enhver sinnsforvirret person på Internett, kunne de sikkert komme opp med tusenvis av lover for å regulere det. Men det ville skape et villniss av lover som det vil ta tiår å nøste ut, sa Magaziner under konferansen.

Han tok derfor til orde for at industrien selv bør drive selvjustis på Internett. Heller enn å skape nye reguleringer for Internett, burde myndighetene håndheve de lovene som allerede eksisterte, mente han.

Disse synspunktene ville også komme frem i det endelige utkastet til en politikk for elektronisk handel, som ifølge Magaziner ville bli lagt fram neste måned.

Til toppen