JUSS OG SAMFUNN

Clinton sier Assange må svare for det han har gjort

Hillary Clinton sier WikiLeaks-grunnleggeren Julian Assange må gjøre opp for seg, tre år etter at australieren bidro til å svekke henne i valgkampen i USA.

Hillary Clinton fra da hun besøkte Handelshøyskolen BI tidligere i år.
Hillary Clinton fra da hun besøkte Handelshøyskolen BI tidligere i år. Berit Roald / NTB scanpix
12. apr. 2019 - 09:38

– Til sjuende og sist må han svare for det han har gjort, sier Clinton, som tapte presidentvalget i USA til Donald Trump i 2016.

Det året offentliggjorde WikiLeaks informasjon som var politisk skadelig for Clinton, noe som bidro til å svekke hennes kandidatur i møte Trump. Deler av informasjonen antas å stamme fra russere som klarte å hacke seg inn på epostkontoer som tilhørte medlemmer av Det demokratiske partiet.

Assange har bodd på Ecuadors ambassade i London i hele sju år, etter at han dro dit og søkte om politisk asyl i 2012. Torsdag ble Assanges politisk asyl opphevet, samtidig som han ble fratatt sitt ecuadorianske statsborgerskap.

Han er pågrepet av britisk politi, men også USA har tatt ut siktelser. Der er Assange siktet for å ha hjulpet den spionasjedømte varsleren Chelsea Manning med å hente ut informasjon fra en datamaskin i det amerikanske forsvarsdepartementet.

Mer om Assange-saken: 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.