Clinton til Comdex Spring

Etter at Bill I (Gates) briefet Bill II (Clinton) i Washington om den nye økonomien, har Bill II bestemt seg for å tale til Comdex Spring i Chicago.

Etter at Bill I (Gates) briefet Bill II (Clinton) i Washington om den nye økonomien, har Bill II bestemt seg for å tale til Comdex Spring i Chicago.

Det er første gang en amerikansk president besøker en av Comdex-messene. De andre hovedtalerne på Comdex 2000 Spring i Chicago er visepresident Tod Nielsen i Microsoft, Andrew ("Flip" Filipowski fra divine interVentures, president og finansdirektør Ed Zander i Sun, og president Alan Kessler i Palm. Comdex Spring 2000 går over fire dager, fra førstkommende mandag 17. april til og med skjærtorsdag 20. april.

På det samme området, McCormick Place, avvikles samtidig Linux Business Expo og Windows World Spring 2000.

Clinton skal tale 18. april, i stedet for den varslede talen til USAs handelsminister William Daley. Offisielt er talen en del av den amerikanske presidentens turné for å skape blest for initiativet Digital Divide som ble lansert i forrige uke. Dette initiativet har til hensikt å hindre ulik tilgang til Internett fra å skape nye skiller i samfunnet. Det er formulert to mål for initiativet:

  • Sikre at hvert barn i hver skole har tilgang til det tjueførste århundrets læremidler
  • Utvide de digitale mulighetene til hver amerikanske familie og lokalsamfunn.

Comdex-talen karakteriseres som en "kritisk" anledning på turnéen der Clinton oppnår direkte kontakt med de 80.000 IT-profesjonelle som "holder nøkkelen til å overkomme det digitale skillet".

- Jeg vil tale til representanter for samtlige store data- og Internett-selskaper i Amerika, og få dem til å støtte vår sak, sa Clinton da Digital Divide ble lansert på Det hvite hus.

Presidenten får følge til Comdex av en rekke regjerings- og kongressmedlemmer fra begge partiene. Comdex-talen inngår i en turné som også omfatter Palo Alto i California, Navajo-indianerne i New Mexico, og delstaten South Carolina.

Til toppen