Clintons nettrådgiver gir seg

Bill Clintons hovedrådgiver for Internett planlegger å gi seg fra nyttår.

Bill Clintons hovedrådgiver for Internett planlegger å gi seg fra nyttår.

Ira Magaziner gir seg til jul som hovedrådgiver for president Bill Clinton, melder News.com. Da skal han etter planen ha gjort ferdig en oppfølging av et forslag til global elektronisk handel som ble lagt frem av Clinton-administrasjonen i juli.

Magaziner kommer imidlertid ikke til å bli så lenge at han får se avslutningen av sitt arbeid med overføring av domenenavn-systemet fra en regjerings-kontrollert organisasjon til en verdensomspennende ikke-kommersiell organisasjon. Det arbeidet blir etter all sannsynlighet avsluttet neste år, og Magaziners avgang innebærer at to av nøkkelpersonene er borte når det viktige arbeidet går mot sin avslutning.

Den andre er Jonathan B. Postel som avgikk ved døden i forrige måned. Postel var stifteren av Internet Assigned Numbers Authority (IANA) som jobbet knallhardt for å få orden på det globale navnesystemet som best kan sammenliknes med et globalt digitalt varemerkeregister.

Magaziner har jobbet for Clinton-administrasjonen i nesten seks år og i tillegg til domeneproblematikken og elektronisk handel, vært involvert i EUs strenge personvernsdirektiv som også rammer amerikanske selskap.

Til toppen