Closed source-applikasjoner

Et firma fra Los Angeles vil gjøre for Linux hva Microsoft har gjort for Windows.

Et firma fra Los Angeles vil gjøre for Linux hva Microsoft har gjort for Windows.

Et Los Angeles firma som har eksistert i ett år planlegger ifølge ZDNet.com News å slippe fire nye programmer for Linux-maskiner. Disse vil alle koste penger, og skal ikke lanseres som open source. Programmene er i tillegg ikke server-applikasjoner, slik som de fleste andre i kategorien som koster penger og ikke frigir kilden er, men skal være til arbeidsstasjoner.

- Vårt firma er det eneste som kun lager 100 prosent Linux for arbeidsstasjoner, sa sjefen for Chiliware, Kenneth Eppers til ZDNet News.

- Det eneste vi gir ut gratis er operativsystemet vårt, som vil være tilgjengelig under GPL (GNU General Public License). Alt annet vi gjør koster penger. Åpen kildekode er en storartet service, men hvis man kun produserer programmer med åpen kildekode så blir det vanskelig å betale alle som jobber der, fortsetter han.

Fra og med i dag vil Chiliware begynde å distribuere sine første produkter. Ved siden av sin egen Linux-versjon, som rettes for det meste mot arbeidsstasjoner, vil programmene Nexxus, en adressebok, Mentor, en dokumenteringshjelper, IceSculptor, som er et publiseringsverktøy og Mohawk Apache, som er et program som hjelper til med å konfigurere servere. Alle applikasjonene skal ifølge Eppers koste $79 eller mindre.

Eppers ser heller ikke på Microsoft som en utfordrer. Han går faktisk så langt som å si til ZD Net at han gjerne vil gjøre det samme for Linux som Microsoft har gjort for Windows.

Til toppen