CMGI tapte mindre enn forventet

Det amerikanske inkubator-selskapet CMGI tapte 663 millioner dollar i fjerde fiskalkvartal, et mindre tap enn forventet blant analytikerne.

Tapet på 663 millioner dollar var noe mindre enn forventet. Et snitt blant analytikerne hadde forventet et tap på 2.45 dollar per aksje, mens resultatet ble et tap på 2.17 per aksje. Inntektene økte 568% til 377 millioner dollar sammenlignet med samme kvartal ifjor.

Resultatet kom etter børsslutt på Nasdaq, men i uoffisiell handel etter børs falt aksjen 6% til 34 dollar. Noe av fallet må tilskrives "blodbadet" etter resultatvarslet til Intel.
Les om problemene til Intel:
Intel-svikt ga blodbad i IT

CMGI-aksjen har falt fra toppen i januar da aksjen ble omsatt til 163 dollar. Du finner kursutviklingen til de største selskapene på Nasdaq her.


CMGI har den siste tiden jobbet aktivt for å gjøre selskapet mer forståelig for investorer. Dette har blant annet medført at selskapet reorganiserer de 17 selskapene som CMGI er hovedaksjonær i, blant annet AltaVista, i seks segmenter.

Les mer om CMGI's planer for å bedre lønnsomheten:
AltaVista kutter 25 prosent av staben
CMGI skal selge seg til profitt

På presentasjonen igår sa ledelsen at de satser på å børsnotere webportalen AltaVista i slutten av første kvartal 2001. Styreformann David Wetherell sier at første kvartal neste år er "optimal timing" for å ta AltaVista på børs. CMGI kjøpte i sin tid AltaVista fra Compaq Computer for 2.4 milliarder dollar og sitter med omkring 82% av selskapet. CMGI har tidligere planlagt å ta AltaVista på børs, men lanseringen ble utsatt da kapitalmarkedet tørket inn i vår.

Til toppen