JUSS OG SAMFUNN

CNN-eier gir ikke opp Norge

Til tross for fiasko med satsingen på CNN, gir ikke eieren Turner Broadcasting System (TBS) opp Norge. Etter det digitoday.no forstår har det blant annet vært samtaler med Schibsted om et mobilt samarbeid.

8. juni 2001 - 13:21
Susanna FloodCNN International

Alison MordueKonferansen Media 2000CNN





Torry Pedersen

Likevel er ikke relasjonene kuttet for godt. Etter det digitoday.no forstår har det i lengre tid vært samtaler mellom Schibsted Telecom og TBS om et eventuelt samarbeid på mobilområdet i Norge og Norden.

Arthur BastingsTBS Europe


Susanna Flood bekrefter overfor digitoday.no at de har samtaler med ulike norske aktører, men at en avgjørelse kan komme om én måned. Eller ett år.


- Vi har ingen offisielle kommentarer til dette i øyeblikket.

Flood mener at lokal representasjon stadig er viktig for CNN i de enkelte land, noe blant annet en avtale med Handelsblatt og n-tv.de i Tyskland er eksempler på. Dermed har de ikke helt gitt opp lisensieringsmodellen.

Hun sier de stadig anser hvert enkelt land som hvert sitt marked og ikke er fristet til å effektivisere ved å se på Norden som et homogent marked. Likevel ser Flood helt klart synergieffekten av en eventuell felles avtale med en stor nordisk medieaktør.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.