CNN sa opp reportere og hyrte nakenstjerne

Skuespiller og nakenmodell Andrea Thompson (bildet) er blitt ankerkvinne i CNN "Headline News". "Celebrity Nude Network", sier arbeidsløse reportere som fikk sparken i januar.

I januar i år ble 400 medarbeidere i CNN sagt opp, blant dem en rekke erfarne reportere, med henvisning til dårlige tider. I en hevnaksjon, har flere av de oppsagte opprettet nettstedet Ted's Turnovers.com. Talspersonen opptrer anonymt, under dekknavnet Ted Turner, antakelig et spill på navnet til CNNs grunnlegger.

Nettstedet gjengir nyheter fra CNNs indre liv, presentert i en form som lett kan oppfattes som en parodi på CNNs eget nettsted.

Talspersonen forteller til Inside.com at de 400 oppsagte fikk én time på seg til å rydde arbeidsplassen da oppsigelsen ble forkynt av folk fra personalavdelingen som gikk rundt og delte ut pappkartonger. Kartongene ble kontrollert av væpnede vakter ved utgangen.

Nettstedet ble opprettet straks etter oppsigelsene. Det mottar en kontinuerlig strøm av interne tips fra tidligere kollegaer.

I nettstedets artikkel om ansettelsen av Andrea Thompson - kjent blant annet fra tv-seriene "NYPD Blues" og "JAG", og fra nakenbilder i "Black and White Magazine" - som ankerkvinne i CNN-programmet "Headline News", heter det at CNN vurderer å forsyne sine nyhetssendinger med en liten plakat der det står "for entertainment purposes only". Thompson ble ansatt i konkurranse med erfarne reportere som mistet jobben da det skulle spares etter den kanskje ikke altfor vellykkede sammenslåingen av CNNs morselskap Time-Warner og America Online.

Under stikktittelen "Celebrity Nude Network" hevder nettstedet at siden det ikke er seertallet som reiser seg ved synet av Andrea Thompson, har CNN bestemt seg for å kompensere kvinnelige tittere ved å forberede Wolf Blitzer og Larry King på litt avslørende fotografering.

Til toppen