CNN velger norsk publiseringssystem

Svenske CNN velger det norskutviklede publiseringssystemet i|o som "motor" for sin nettsatsing inn i det neste årtusen.

Svenske CNN velger det norskutviklede publiseringssystemet i|o som "motor" for sin nettsatsing inn i det neste årtusen.

Ifølge en pressemelding som SOL-selskapet Neo Interaktiv sender ut senere i dag, går det fram at den svenske forgreningen av nyhetsgiganten CNN velger det norskutviklede publiseringssystemet i|o.

Svenske CNN har siden lanseringen i mai 1997 satset på høyt nyhetstrykk og høy kvalitet i tett samarbeid med sitt amerikanske moder-nettsted. Svenskene har også høye ambisjoner om å tilby brukerne et "levende nettsted" som utnytter alle Internett-mediets naturlige konkurransefortrinn.

- Vi har derfor spesielt høye krav til funksjonalitet både med tanke på avansert presentasjon av innhold og journalistenes muligheter i den daglige bruken av systemet, sier teknisk sjef Fredrik Løfgren i CNNs Sverige-satsing.

Ifølge Løfgren har CNN med det norske systemet fått en løsning "som kan kombinere denne funksjonaliteten

med høy ytelse, og ikke minst full åpenhet for fremtidige endringer og tillegg."

i|o er utviklet av Neo Interaktiv, som har danket ut internasjonale konkurrenter som StoryServer fra Vignette i kampen om CNN-kontrakten.

Viktige faktorer i avgjørelsen var i|os avanserte muligheter for personlig tilpasning av innhold for den enkelte bruker og krysspublisering til ulike medier, heter det i meldingen fra Neo Interaktiv.

Publiseringsløsningen skal være plass og i drift på CNNs nettsted på cnn.passagen.se allerede før jul. I løpet av det kommende året vil det dessuten bli lagt inn en rekke forbedringer basert på innebygget funksjonalitet i i|o og den underliggende, java-baserte utviklingsplattformen Dynamo Application Server fra Art Technology Group.

CNN karakteriseres som "en idealkunde" for Neo Interaktiv.

Produktsjef Per Einar Dybvik i Neo Interaktiv legger spesiell vekt på hvordan Svenska CNN har bidratt aktivt gjennom hele utviklingsprosessen:

- For oss har utviklingen av i|o hele tiden basert seg på faktiske erfaringer fra våre kunder og deres behov. Svenska CNN er et avansert produkt med spesielt høye krav, og i prosessen med å skreddersy i|o til deres behov har vi kommet opp med løsninger som også vil komme andre kunder til gode, sier Dybvik.

Til toppen