CNN vil åpne norsk interaktiv

I løpet av forsommeren åpner CNN et svensk nettsted sammen med Telia. Nyhetsgiganten vil også åpne et norsk nettsted, og vil gjerne komme i kontakt med en norsk partner. Det sier lederen for CNNs PR-avdeling til digi:media.

I løpet av forsommeren åpner CNN et svensk nettsted sammen med Telia. Nyhetsgiganten vil også åpne et norsk nettsted, og vil gjerne komme i kontakt med en norsk partner. Det sier lederen for CNNs PR-avdeling til digi:media.

Nyhetskanalen CNN og svenske Telia inngikk i forrige uke en avtale om å sette opp Svenska CNN. Sverige ser dermed ut til å bli det første ikke-engelskspråklige landet med en egen nyhetstjeneste fra CNN på eget språk.

Bakgrunnen for at Sverige og Telia ble valgt, var ifølge PR-sjef Kerrin Roberts i CNN Interactive, at landet har stor PC-tetthet, økende internettbruk og et høyt nyhetskonsum. Nå står også andre land for tur.

- De skandinaviske landene sammen med Tyskland, står høyt på vår liste over ikke-engelske land vi ønsker å etablere oss i, sier Roberts til digi:media. Han utelukker derfor ikke at et norsk nettsted kan komme raskt.

I Sverige skal det settes opp en egen redaksjon i Gøteborg, bestående av fire journalister og tre Telia-ansatte som skal arbeide med teknisk support. Selv om Telia er med som teknisk partner i det svenske prosjektet, sier Roberts til digi:media at CNN også er interessert i å snakke med seriøse innholdsleverandører om et eventuelt norsk nettsted.

- Om noen har et fantastisk bra norskspråklig nettsted, og de er seriøse aktører i bransjen, er vi absolutt interessert i å snakke med vedkommende, sier Roberts.

Den svenske redaksjonen vil i hovedsak gå gjennom CNNs engelsk-språklige sider på nettet, for å oversette de nyhetene som er mest interessante for det svenske markedet. Den lokale redaksjonen vil imidlertid også lage egne saker, både for det svenske nettstedet og kanskje også for CNN Interactive.

Roberts vil ikke svare på om de har vært i kontakt med norske aktører ennå.

- Vi ser for tiden etter passende partnere i flere ikke-engelskspråklige land. Hvilke land dette er, kan jeg ikke gå ut med. Men land som Tyskland, Norge og Finland er ved siden av latinamerikanske land de mest aktuelle, sier han.

Til toppen