BEDRIFTSTEKNOLOGI

CO2-kalkulator for videokonferanser

Tandberg utfordrer til konkrete tiltak for mindre klimagass, som mer bruk av videokonferanser.

11. juli 2007 - 14:20

Økt oppmerksomhet generelt rundt behovet for strakstiltak for å redusere utslipp av klimagasser, har fått Tandberg til å orientere mer av sin markedsføring og profilering mot miljøproblemer. Tandberg leverer utstyr til videokonferanser, og mener man oppnår noe sjeldent ved å bruke slikt utstyr: Ikke bare sparer man miljøet, man sparer også seg selv, i form av lavere kostnader og høyere produktivitet.

For å utfordre andre bedrifter til å konkretisere innsatsen mot klimautslipp, har Tandberg opprettet nettstedet See Green Now.

Her tilbys to kalkulatorer for å beregne CO2-utslipp: Den ene er myntet på arbeidsreiser, den andre på manglende bruk av utstyr til videokonferanser. Besøkende oppfordres til å lese Tandbergs miljømanifest, til å lese om bedrifter som går i spissen for konkrete tiltak mot CO2-utslipp, og til å gi sitt eget æresord på at man vil redusere sine personlige utslipp.

Tandbergs miljømanifest ber om at man ikke nøyer seg med å betale andre for å redusere utslipp, men faktisk gjør noe med sine egne.

Dokumentet viser til Vodafone, et selskap der bruken av videokonferanser svarer til 13.500 flyreiser per år, og fører til at miljøet årlig skånes for 5500 tonn klimautslipp.

 <i>Bilde: Tandberg</i>
Bilde: Tandberg

Manifestet oppfordrer også bedrifter til å innføre en hjemmearbeidsdag per ansatt per uke. Arbeidsreisene til en amerikaner som biler til og fra jobb fem dager i uka, tilfører atmosfæren 2,3 tonn CO2 i året. Å redusere denne bilkjøringen med 20 prosent vil virke positivt på mange måter.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.