RESULTATERFINANS

Cognos overtar svenske Frango

Cognos' overtakelse av sin svenske konkurrent vil ikke føre til store endringer i Norge.

29. sep. 2004 - 13:07

Kjøpstilbudet fra beslutningsstøtteleverandøren Cognos til aksjonærene i selskapets svenske konkurrent Frango (årsomsetning 2003: 256,6 millioner svenske kroner) gikk ut 27. september. I en pressemelding konstaterer Cognos at de kontrollerer 93,7 prosent av alle aksjene, og 96,1 prosent av de stemmeberettigede aksjene, slik at de går videre med å fullføre overtakelsen.

I Norge innebærer overtakelsen at Cognos overtar Frangos oslokontor på tre–fire personer. Cognos kommer altså tilbake til Norge, etter at den første etableringen ble avviklet i mai 2001.

Siden august 2002 har RAV Norge fungert som Cognos' hovedpartner i Norge. Daglig leder Lars Roar Masdal var i sin tid sjef for oslokontoret til Cognos.

– Det vi har fått vite fra Cognos, er at det blir «business as usual». At Cognos kommer tilbake til Norge, oppfatter vi som positivt, det innebærer større trykk. Vi håper at de gjør som de sier, og opprettholder en partnervennlig politikk.

Masdal anslår omsetningen gjennom Frangos oslokontor til 6 til 7 millioner kroner i året.

– Med våre 20 millioner i årsomsetning er vi noen ganger større enn dem. Det er i Sverige den store integrasjonen vil foregå, der det 140 Frango-medarbeidere og 20 Cognos-ansatte. Vi får besøk av Cognos om ikke så lenge, så vi får se nærmere da.

Cognos er opprinnelig kanadisk, og er børsnotert på Nasdaq og i Toronto. Årsomsetningen var 683 millioner dollar i regnskapsåret fram til 29. februar 2004. Selskapet har 2.900 ansatte og en markedsverdi på 3,14 milliarder dollar.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.