Cola-topp til Nesthood

Tidligere administrerende direktør i Coca-Cola, Kristen A. Hovland, tar over som sjef for Nesthood. Med dette får nettselskapet ønsket industriell spisskompetanse.

Tidligere administrerende direktør i Coca-Cola, Kristen A. Hovland, tar over som sjef for Nesthood. Med dette får nettselskapet ønsket industriell spisskompetanse.

Nesthood er et Internett-konsulentselskap, med 150 ansatte i Norge, Sverige og Danmark.

Nå tar Kristen A. Hovland over roret i bedriften etter å ha sagt opp sin stilling som sjef for Coca-Cola Norge.

- Nesthood vil arbeide for de store nordiske kundene. I denne strategien er Kristen Hovlands kommersielle ledererfaring fra Coca-Cola-systemet uvurderlig, sier Nesthoods konsernsjef Thomas Holmstrøm i en pressemelding.

Det er både nye, store kunder og en større organisasjon, og et økende krav til profesjonell ledelse i internettselskap, som er bakgrunnen for lederskiftet.

Selskapet mener det vil bli toneangivende for bransjen at ledere med strategisk og operasjonell erfaring fra forretnings- og organisasjonsutvikling tar over.

- Vi har signert en rekke større avtaler den siste tiden, blant annet med Norske Skog. Disse kundene stiller strenge krav til forretningskompetanse og oppfølging i tillegg til profesjonelle internettløsninger, sier Holmstrøm.

Hovland gleder seg til å ta fatt på nye oppgaver.

- Forvaltning av langsiktige storkunderelasjoner krever spesielle grep, og det er vel blant annet på dette området Nesthood mener at jeg med min tidligere bakgrunn og erfaring kan bidra til å styrke selskapet ytterligere, sier han i pressemeldingen.

Den svenske organisasjonen har nylig gjennomført lignende organisasjonsendringer, og har også der utpekt en leder med kompetanse fra internasjonal merkevarevirksomhet. Holger Fritz, tidligere daglig leder for Motorola Personal Communications Sector i Sverige, leder nå den svenske virksomheten.

Til toppen