Columbus vil forhandle Telenors ASP-løsning

Telenor inngår ASP-avtale med danske Columbus IT Partner. Dermed kan Columbus leie ut Axapta og Navision fra Telenor-plattform.

Telenor inngår ASP-avtale med danske Columbus IT Partner. Dermed kan Columbus leie ut Axapta og Navision fra Telenor-plattform.

Telenor ASA innleder nå et samarbeid med det danske IT-selskapet Columbus IT Partner på markedsføring og distribusjon av ASP-plattformen Landin. Dette fremgår i en melding fra Columbus tirsdag.

Columbus skal allerede ha startet å markedsføre løsningen til potensielle kunder i hele Norden. Selskapet tar spesielt sikte på kommuner som er vant til outsourcing av sine IT-behov.

Ifølge Telenor bringe dette steget selskapet opp til å bli en fullskala ASP-leverandør. Columbus er blant annet den største forhandleren av programvare fra de to selskapene Navision Software AS og Damgaard, som er i ferd med å slå seg sammen.

Løsningen vil dermed kunne inkludere programmer som Damgaard Axapta og Navision Financials.

Målsettingen for 2001 er å etablere Landin konseptet på minst 4.500 arbeidsstasjoner.

Avtalen skal ifølge danske NetPosten være inngått som en tre-årig samarbeidsavtale.

I tillegg til å tilby løsningen eksternt velger Columbus også å implementere systemet i sitt eget selskap. Installeringen for 450 ansatte i Danmark er allerede i gang. Installeringen for 200 ansatte i Norge og Sverige vil skje i begynnelsen av neste år.

Columbus vil også installere løsningen på hjemme-PC-ene til rundt 250 ansatte.

Til toppen