Comeback for IT-aksjene

Det ble en sterk avslutning på uken for IT-aksjene på Oslo Børs. Etter en sterk avslutning i USA i går kveld og sterk åpning i dag, steg IT-indeksen nesten tre prosent.

Oppgang i USA i går kveld samt meget gode resultater fra toneangivende IT-selskaper etter USA-børsenes stengetid, bidro til halleluja-stemning på Oslo Børs i dag. Mens totalindeksen er opp marginale 0,1 prosent, fosset IT-aksjene frem med nesten tre prosent. DT-indeksen er i skrivende stund opp rundt fem prosent. På grunn av at Stockholm har åpent lenger enn i Oslo, vil indeksen oppdateres fortløpende til klokka 17:30 i kveld.

Igjen så ser vi hvordan aksjemarkedene i USA påvirker det norske og de europeiske markedene.

En av dagens tapere blant konvergensselskapene er SuperOffice ASA (SUO). Aksjen er ned med 5,5 prosent i et IT-marked som går til himmels. Aktører digitoday.no har snakket med mener at det er gårsdagens nedskrivninger av goodwill og sviktende tillit til selskapets ledelse som er årsaken til fallet.
Enitel AS (ENI) var også en av IT-aksjene som viste en svak utvikling med en nedgang på fire prosent.


Dagens vinner ble Itera ASA (ITE) som steg 25 prosent. Selskapet er blitt oppgradert av flere meglerhus, blant annet etter at tilsvarende selskaper i Sverige har steget svært mye de siste ukene. Karl Johan Fonds ASA oppgraderte aksjen i går.

SPCS-Gruppen ASA (SPC) er også blant vinnerne med en oppgang på 17 prosent. SPCS-gruppen leverte gode tall i Sverige, og Visma ASA (VIS) steg også på grunn av dette.


På listen over selskaper som steg mer enn åtte prosent finner vi StepStone ASA (STP), Telecomputing ASA (TCO), Nera ASA (NER) og iGroup ASA (IGR).

Til toppen