Comeback for taperne

Mandagens "mobbeoffer" på IT-indeksen kommer sterkt tilbake. Tirsdag ettermiddag går nemlig StepStone opp 14,92 prosent mens Itera går opp 9,74 prosent.

Mandagens "mobbeoffer" på IT-indeksen kommer sterkt tilbake. Tirsdag ettermiddag går nemlig StepStone opp 14,92 prosent mens Itera går opp 9,74 prosent.

IT-indeksen er enda inne i en re-prising av selskapene men ikke på langt nær så mye som mange fryktet etter Nasdaq-fallet natt til tirsdag.

Flere av selskapene som fikk hard medfart mandag og i forrige uke, reiser seg nå med rak rygg. StepStone går midtveis i handlingen opp 14,94 prosent opp, mens Internett- selskapet Itera kan smykke seg med en oppgang på 9,09 prosent. Itera og StepStone ble mandag regelrett mobbet på IT- indeksen.
Les:
Blåmandag på Oslo Børs

IT indeksen går ned 1,73 prosent, mens totalindeksen går ned 0,29 prosent. Dette er noe lysere enn det bildet som ble trukket opp ved handelsstart. Det er bare skipsindeksen som ikke går ned ved Oslo Børs, noe som kan tilsi at det ikke har vært en massiv flukt fra den nye til den gamle økonomien.

Men totalbildet gir allikevel ingen grunn til jubel. Nera går ned 5,78 prosent midtveis i handlingen mandag, fulgt av InfoStream, ned 7,27 prosent mens Agresso forsetter ned med 5,33 prosent.

Software Innovation og Proxima taper også terreng, og faller tilbake henholdsvis 5,8 og 5,43 prosent. Norman blir stadig friskere, og har midtveis i handlingen tirsdag en nedgang på 2,96 prosent.
Merkantildata er også i dag i ubalanse og minus 0,65 er ikke noe hyggelig for Adolfsen & Co.

Les hvordan selskapene hadde det tirsdag morgen:
Fortsatt ned for IT-indeksen
I det øvrige Europa har de tunge industri-indeksene opplevd oppgang idag, som en reaksjon på det som skjedde på Wall Street mandag. Her gikk nemelig Nasdaq markant ned, mens Dow Jones gikk markant opp. Det er ventet at Nasdaq kommer med et sterkt comeback når bjella går på Wall Street tirsdag ettermiddag.
Les hva som skjedde med Nasdaq:
Nasdaq treffer bakken
Til toppen