FORBRUKERTEKNOLOGI

Commodore lover nye produkter enda en gang

Commodore er gjenferdet som nekter å dø - nok en gang loves nye maskiner og lommespillere.

7. mars 2007 - 10:23

Gjennom IT-bransjens korte levealder har mange typer lovende maskiner forsvunnet - Atari og Steve Jobs Next-maskiner er er to eksempler. Men ingen har fått blitt et gjenferd på linje med Commodore.

Med ujevne mellomrom har det dukke opp løfter fra ulike aktører som har kjøpt merkenavnet om at det skal komme nye produkter - enten helt nye maskiner eller nye versjoner av de gamle Amiga-maskinene.

Commodore var forut for sin tid med Amiga-maskinene, som var først med multitasking og egne prosessorer for lyd og grafikk, men Amiga tapte kampen mot PC-bransjen og Apple.

Nå lover et Taiwan-selskap som eier merkenavnet at de skal lansere maskiner, men dette vil være avanserte PCer beregnet på spillmarkedet - Commodore blir altså et merkenavn uten tilknytning til den orginale teknologien. Maskinene skal vises frem på Cebit-messen som begynner 15 mars.

Det samme selskapet har også lovet en flere nye spillere for TV/video og en lommespiller . Enhetene ble vist frem i fjor høst, men det er uklart om de har kommet i salg. Bildet viser Commodore "Gravel" (grus).

Du kan lese mer på beta-versjonen av Commodores kommende hjemmeside.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra