Communicator for Mac og Unix

Tirsdag slapp Netscape preview release 5 av Communicator, som nå, i tillegg til Windows 95 og NT, støtter Mac, Unix og Windows 3.11.

Tirsdag slapp Netscape preview release 5 av Communicator, som nå, i tillegg til Windows 95 og NT, støtter Mac, Unix og Windows 3.11.

Netscapes preview release 5 (PR5) av Communicator er en stor forbedring for Mac-brukere. I henhold til Netscape krever installasjonen "kun" en 6MB-minne partisjon - som er mindre enn sin forgjenger Navigator 3.0. Communicator bruker generelt mindre minne samtidig som den har langt flere funksjoner.

Støtte for dynamisk HTML og Java Script 1.2 gjør at brukere kan aksessere mer avanserte nettsteder. Cascading Style Sheets, som er en del av dynamisk HTML, gir web-utviklere mer kontroll over utseendet og oppsettet av en web-side. Communicator gir også Mac-brukere anledning til å sende og motta rikt formatterte web-sider med e-post gjennom Netscape Messenger. E-postsikkerhet er ivaretatt med muligheten til å signere og kryptere meldinger gjennom støtte for den uavhengige standarden - S/MIME. Ved hjelp av Netscapes klient/server meldingsprotokoll, IMAP4, kan brukere koordinere e-post på flere maskiner, koble seg opp via oppringte linjer, og få støtte for mobil oppkobling.

Communicator PR5 inkluderer Symantecs Java Just-In-Time kompilator (JIT) som skal gi bedre ytelse på Java. PR5 gir også tverrplattformstøtte for 100 prosent ekte Java med Java Developer's Kit 1.1, samt Object Signing - en ny modell for Java-sikkerhet.

Det PR5 for Mac, Unix og Windows 3.11 ikke inkluderer, er Netscapes nye pushteknologi, Netcaster. I løpet av et par uker vil Netcaster bli inkludert i Mac-versjonen av Communicator.

PR 5 kan lastes ned fra Netscapes nettsted, mens den kommersielle versjon vil komme i løpet av juni. Prisen på en-brukers klientversjon av Communicator vil bli $59 i USA, og $79 for Professional Edition - som inneholder endel tilleggsfunksjoner for bedriftskunder.

Til toppen