Communicator kvitt barnesykdommene

Mandag kom betaversjon nummer to av Netscape Communicator. Fortsatt er ikke programmet feilfritt, men mange av de åpenbare feilene fra første betaversjon er fjernet.

Mandag kom betaversjon nummer to av Netscape Communicator. Fortsatt er ikke programmet feilfritt, men mange av de åpenbare feilene fra første betaversjon er fjernet.

I motsetning til den første betaversjonen inneholder Communicator Release 2 flere forbedringer. Viktigst er det at antallet sammenbrudd eller "bildefrys" er gått betraktelig ned. Spesielt gjelder dette ved utskrifter. I den første betaversjonen knelte hele operativsystemet hvis man prøvde å skrive ut en html-side fra nettleseren. Med versjon 2 går dette smertefritt.

Når det gjelder nettleseren, har denne endelig fått noe av det jeg har savnet mest med Netscape; Automatisk nedlasting og installasjon av plug-ins. Dette har lenge vært mulig i Microsoft Explorer, og har i seg selv vært et argument for å skifte nettleser. Automatisk plug-in-installasjon kan førøvrig slås av og på i menysystemet.

Html-redigereren Composer inneholder også en rekke forbedringer. Flere nye funksjoner er tilgjengelige, og brukergrensesnittet i editoren minner mer og mer om et tradisjonelt tekstbehandlingssystem. Blant annet er det mulig å endre størrelsen på bildefiler direkte i wysiwyg (what you see is what you get) grensesnitt, foruten den obligatoriske stavekontrollen som også er kommet på plass.

Mange forbedringer til tross, det er forsatt en rekke mangler ved Communicator-pakken. Blant annet er hjelpefunksjonen svært amputert, noe som gjør det ekstra vanskelig om du blir stående fast. Et annet minus er at nettleseren forsatt ikke har støtte for dynamiske fonter, slik som i Explorer. Netscape lover imidlertid at dette i tillegg til en rekke andre forbedringer vil være på plass når den endelige versjonen er på plass utpå vårparten.

Til toppen