BEDRIFTSTEKNOLOGI

Compaq alene med NetPC

Verdens største PC-produsent kunngjorde mandag at selskapet er klar til å levere markedets første NetPC. Compaq, som ikke har noen alternativ tynn klient, er alene i et stadig tynnere felt av NetPC-aktører.

Jens Kanden
23. sep. 1997 - 13:52

Annonseringen er i sterk kontrast til trenden i markedet hvor aktører som IBM og HP mer eller mindre har droppet NetPC-en fra sitt reportoar.

Compaq har holdt fast på NetPC-en som en måte til å redusere den totale kostnaden ved å eie en PC. I motsetning til IBM med sin Network Station og HP med Netstation, har Compaq ingen alternative tynnklient-produkter til NetPC-en.

Compaqs NetPC, Deskpro 4000N, kommer med opsjon på 166 MHz, 200 MHz, eller 233 MHz Pentium MMX-prosessor; 32 MB SDRAM; intern EIDE harddisk; integrert 10/100 Mbps auto-detekterende Netelligent Interface Controller med Remote Wakeup-teknologi; en PCI-brønn; to Universal Serial Bus-porter, to serieporter, og en parallellport.

I samsvar med NetPC-spesifikasjonene er det ingen støtte for mobile medier som CD-ROM eller disketter. Dessuten er ISA-brønnene fjernet. Deskpro 4000N støtter NetPC-standard fjernoppstart, fjerninstallasjon, og fjernkonfigurasjon, og kassen er låsbar slik at brukere har begrenset adgang til interne komponenter i maskinen.

NetPC-en fra Compaq kommer perinstallert med Windows 4.0 med støtte for Windows 3.11, Windows 95, Windows 3.51, og IBM OS/2.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.