Compaq anklager konkurrent for industrispionasje

To gamle Compaq-sjefer har startet RLX for å lage billige servere. Nå er de saksøkt av Compaq for industrispionasje.

RLX Technologies ble stiftet i 1999 som RLX Technologies. Hensikten var å utvikle nye typer servere. Startkapitalen var rundt 7 millioner dollar. I fjor sommer ble det investert ytterligere 12 millioner dollar, fra flere toneangivende individer innen amerikansk IT. Blant disse var Rod Canion, berømt som en av gründerne i Compaq.

Toppsjef i RLX er Gary Stimac som satt i ledelsen for Compaq fram til 1996.

Stimac har rekruttert en rekke kapasiteter fra Compaq, blant dem Mike Perez, tidligere sjef for Compaqs serveravdeling. RLX har nylig flyttet sitt hovedkvarter til Houston i delstaten Texas, for å komme så nær Compaq som mulig.

President i RLX er Michael Swavely, tidligere markeds- og salgssjef i Compaq. Stimac og Swavely sitter sammen i to styrer i IT-selskaper, blant dem TeleComputing Inc.

Fredag ble det kjent at RLX har fått hjelp fra Soros Equity Partners til å reise enda 40 millioner dollar. Blant investorene er IBM.

Noen timer etter at denne kapitalutvidelsen ble offentliggjort, ble det kjent at Compaq to dager tidligere hadde levert et søksmål der det hevdes at nøkkelpersonene som RLX har rekruttert fra Compaq, har på ulovlig vis gjort bruk av sine kunnskaper om Compaqs forretningshemmeligheter, skriver en rekke amerikanske medier.

Andre påstander gjelder urettmessig konkurranse og innblanding i Compaq-medarbeideres ansettelseskontrakter. Det søkes å hindre RLX fra å benytte seg av Compaqs forretningshemmeligheter, samt erstatning for et ikke-oppgitt beløp.

Retten har foreløpig gitt RLX en ukes forbud mot å rekruttere flere medarbeidere fra Compaq.

Compaq har ikke kommentert søksmålet ovenfor amerikansk presse.

Markedssjef Kevin Bohren i RLX, selv tidligere visepresident i Compaq, sier til flere amerikanske medier at søksmålet er grunnløs, og at hensikten er å distrahere RLX-ledelsen fra sine primære oppgaver.

RLX er et av flere selskaper som utvikler servere basert på Transmeta-prosessoren Crusoe. Det første produktet skal være klart i juni. Crusoe-servere vil kjennetegnes med lavt strømforbruk og høy fysisk tetthet, slik at man kan pakke mange ganger mer datakraft i et datarom, og samtidig oppleve langt færre problemer på grunn av varmeutvikling.

Til toppen