Compaq-avhopperer bruker Linux og norske Clustra

Med Crusoe-prosessorer, Linux og databaser fra norske Clustra bygger RLX superklynger for USAs atombombe-senter.

Med Crusoe-prosessorer, Linux og databaser fra norske Clustra bygger RLX superklynger for USAs atombombe-senter.

RLX Technologies lager klynger basert på sine ServerBlade, en server-på-et-kort basert på Crusoe-prosessoren fra Transmeta. Til disse leveres spesielt tilpassede chassiser i henholdsvis 3 U høyde for 24 serverkort, og 1 U høyde for 6 serverkort. En rack på 42 U har plass til hele 112 servere.

I går kom en serie kunngjøringer fra RLX om nye produkter og partnerskap.

Selskapet tilbyr en ny modell ServerBlade, bygget rundt Crusoe 667-prosessoren i stedet for Crusoe 633. I tillegg til den kraftigere prosessoren, er ytelsen ytterligere forbedret gjennom en ny minnearkitektur som gjør det mulig å bryte Crusoe-prosessorens egentlige begrensning på 512 MB. ServerBlade 667 kan leveres med 1,125 GB minne, hvorav opptil 128 MB er DDR-minne. Den samlede ytelsesforbedringen anslås til 36 prosent.

Crusoe-prosessoren er opprinnelig utviklet med tanke på mobile systemer, og har spesielt lavt energiforbruk og varmeutviklikng. Disse egenskapene gjør at det er mulig å pakke serverkortene svært tett sammen.

Den primære bruken av RLX-maskineriet er til massive webserverinstallasjoner. Et samarbeid med Red Hat gjør at serverkortene kan kjøres under Linux i tillegg til Windows, og et samarbeid med Los Alamos National Laboratory viser interessante resultater i forbindelse med superklynger for tunge regneoppgaver. Laboratoriet roser særlig at det tok timer i stedet for dager å sette RLX-klyngen i gang, og melder at prisen er 1,81 dollar per MIPS mot normalt ni dollar.

En annen RLX-partner er det opprinnelig norske og konkurstruede Clustra Systems Inc som lager spesielle databaseløsninger der døgnkontinuerlig drift er påkrevet. Clustra og RLX har gått sammen om en dedikert databasetjener med garantert 99,999 prosent oppetid.

RLX kunngjør samtidig et spesielt tilpasset drifts- og konfigurasjonssystem for maskineriet sitt, Control Tower Blade. Systemet styres fra en nettleser, og gir tilgang til alle serverkort gjennom hele bedriften, uansett om de kjøres under Windows eller Linux.

Gårsdagens siste kunngjøring gjelder en avtale med Ensim Corporation, et selskap som forsyner store tilbydere med programvaresystemer for drift og tjenestefordeling til kundene. Partene håper at kombinasjonen av RLX-maskineri og Ensims drift og tjenestefordeling skal gi spesielt prisgunstige løsninger for tilbydere og datasentraler.

Til toppen