BEDRIFTSTEKNOLOGI

Compaq blir stadig større

Med oppkjøpet av Tandem i forrige uke og den endelige overtakelsen av Microcom på onsdag, er Compaq nå det femte største datafirmaet på verdensbasis.

Liv Torild Mytting
3. juli 1997 - 12:51

Compaq Computer fullførte onsdag oppkjøpet av Microcom. Oppkjøpet startet i april og i forrige måned hadde Compaq kjøpt opp 97 prosent av aksjene, dvs over 16 millioner aksjer. De resterende tre prosentene ble kjøpt opp nå og ifølge Compaq ble avtalen til slutt på 280 millioner dollar.

Microcom holder i dag til i Massachusetts hvor de leverer produkter for fjerntilgang og nettadministrasjon, kommunikasjonsutstyr og programvare.

Dette oppkjøpet er en del av Compaqs langsiktige plan for å ekspandere i nettverk, telekommunikasjon, fjerntilgang og det mobile markedet. Målet er å bli et av de tre største datafirmaene når verden runder år 2000. Per i dag er Compaq det femte største datafirmaet i verden med 18,1 milliarder USD omsatt i 1996 og mer enn 30.000 ansatte på verdensbasis. Microcom har i dag 350 ansatte og omsatte for 146 millioner USD i 1996. Firmaet skal forbli heleid av Compaq.

"Vi vil inn på fjerntilgangsmarkedet og akter å bekjentgjøre vår tilstedeværelse der nå" sier Alan Lutz, sjef for Compaqs Communication Products Group, til InfoWorld.

Ifølge Compaq vil Microcoms modemer, tilgangsprogramvare og øvrige produkter i Compaqs servere, Presario PC-er og de bærbare Armada maskinene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.