BEDRIFTSTEKNOLOGI

Compaq-Cyrix PC til 9

For å presse prisen under For å presse prisen under $1.000 har Compaq valgt Cyrix-prosessor i stedet for Intel på selskapets nye hjemme-PC som lanseres i USA torsdag..000 har Compaq valgt Cyrix-prosessor i stedet for Intel på selskapets nye hjemme-PC som lanseres i USA torsdag.

20. feb. 1997 - 11:30

Compaq Computer Corp. lanserer torsdag en hjemme-PC til $999, melder Wall Street Journal (WSJ). For å presse prisen under den magiske $1.000-grensen har selskapet valgt en Cyrix-prosessor, MediaGX, som består av to kretser som tar seg av funksjoner som grafikkbehandling, systemkontroll, hurtigbuffring, og lydprosessering, ved siden av vanlig prosessering. Analysebyrået, Dataquest, anslår at Compaq sparer $100 fordi Cyrix-prosessoren er billigere og Compaq slipper å installere en del spesialkretser på hovedkortet.

Innpasset hos Compaq er meget gunstig for Cyrix som har slitt med lønnsomheten til tross for god omsetningsvekst. Avtalen kan innebære et salg på flere hundre tusen av MediaGX-prosessoren for Cyrix som forventes å selge totalt 4,7 millioner prosessorer i 1997. Det er en dråpe i havet i forhold til Intel som skal selge 77 millioner kretser i 1997.

Fordi Intel konsentrerer seg om raskere prosessorer finnens det en nisje for low-end-prosessorer til PCer for hjemmemarkedet. Det viser seg at markedet for dyre hjemme-PCer er i ferd med å stagnere. Veksten ventes i deler av hjemmemarkedet som er mer prissensitivt. Maskinen til Compaq er mer fullastet enn $1.000-maskiner fra konkurrenter som Packard Bell NEC og AST, men i motsetning til disse, inkluderer Compaqs maskin <b>ikke</b> skjerm.

I henhold til WSJ nekter Intel å kommentere saken. Det er første gang siden 1994 at verdens største PC-produsent bruker noe annet enn Intel-prosessorer i sine PCer. Den gang var det AMD som hadde gleden av Compaq som kunde.

- Maskinen kommer til Europa og Norge i andre halvår, forteller Asbjørn Søgstad, markedssjef i Compaq Computer Norway AS til digi:data. Det dreier seg om en lansering for Nord-Amerika og Latin-Amerika.

- Vi regner med at maskinen vil koste rundt 10.000 kroner i Norge, vel og merke uten skjerm, og med forbehold om valutasvingninger. Den er beregnet på førstegangskjøpere og familier som ikke tar seg råd til å kjøpe dyre PCer, avslutter Søgstad.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra