BEDRIFTSTEKNOLOGI

Compaq doblet salget

Compaq-tallene for andre kvartal viser en volumvekst på hele 42 prosent. Compaq Computer Norway AS doblet det totale server- og PC-salget i første halvår 1997 i forhold til første halvår 1996.

Caspar Lund
10. juli 1997 - 16:24

I følge Compaq har veksten på verdensbasis vært USD 5,0 milliarder for andre kvartal som ble avsluttet 30. juni. Dette er en økning på 25 prosent sammenliknet med andre kvartal 1996, og volumvekst på 42 prosent. Resultatet økte med 58 prosent til USD 422 millioner. Bruttomarginene økte med 25,3 prosent. Varelagerets omløpshastighet økte fra 7,1 til 10,4 og kredittiden ble redusert med 21 dager. Compaq har dermed bedret likviditeten med hele 165 prosent.

- Resultatene viser et veldig bra kvartal for Compaq, våre kunder og aksjonærer, sier Compaqs toppsjef Eckhard Pfeiffer, som kan glede seg over økt lønnsomhets- og markedsvekst i alle deler av verden. Pfeiffer forventer en sterk vekst på disse områdene også i neste halvdel av 1997.

I Norge dobler Compaq salget av maskiner. Størst var økningen på hjemme-PCer med hele 320 prosent. Bærbare maskiner hadde 75 prosents vekst og innen stasjonære bedrifts-PCer var veksten 60 prosent.

- Vi har et veldig sterkt salgs- og service-apparat i forhandlerleddet, sier administrerende direktør Jan Eigil Rydningen. I et generelt voksende marked, kan han konstatere at det er Compaq som står for den sterkeste veksten.

- Enhetstallene viser imidlertid ikke hele bildet og det må tillegges at viktige produkter som lagringsmedier og opsjoner utgjør en betydelig andel av serveromsetningen. For stasjonære PCer er det tilsvarende ved at flertallet av Compaq PCer blir solgt med en Compaq skjerm. Dette gjør oss til en av de ledende skjermleverandørene i Norge, sier Rydningen.

Også omsetningsmessig har Compaq vist stor fremgang med et samlet salg i første havlår på omlag 750 millioner kroner - en økning på 76 prosent i forhold til samme periode året før.

- Selv uten Statoil-kontrakten økte vi volumet med 54 prosent, opplyser Rydningen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.