BEDRIFTSTEKNOLOGI

Compaq følger Macintosh på design

Compaq velger å kutte navlestrengen og lanserer en serie maskiner beregnet for moderne utstyr. Ekspansjonsporter er en saga blott, for nå er det USB for alle pengene.

Lars Kvanum
15. mai 2000 - 14:38

Den nye produktserien fra Compaq gjør forsåvidt noe mange har ventet lenge på, bare på en litt anderledes måte. For å få mindre ressursproblemer har de kuttet ut ekspansjonsporter som PCI og ISA, og det er heller ikke vanlig tastatur-, mus- eller kommunikasjonsutganger som brukere flest er vant til. I stedet er det 3 USB-porter bak og to foran. Man kan selvsagt kjøpe maskin med de gamle utgangene, men det koster ekstra. De eneste andre utgangene på baksiden er skjerm og nettverk.

De nye maskinene er for det meste beregnet på vanlige brukere, og utbyggingsmulighetene er deretter. Som de selv sier er det ikke de mer proffe brukerne de som vil ha mest utbytte av denne maskinen, men den er en glimrende maskin for systemadministratorer på grunn av fjernstyringsmulighetene i Compaqs programvare. Den lille boksen kan enkelt plasseres på bordet ved siden av skjermen, eller skrus fast på undersiden av bordet.

Compaq har prøvd å presse prisen så langt ned som mulig ved å selge maskinen rett fra nettstedet deres i tillegg til vanlige forhandlere. De har også bestemt at maskinen ikke skal ligge på lager for å fjerne kostnaden ved lagerhold også. Det produktet som leveres er med andre ord laget på bestilling.

Basismodellen har en pris på 6500,- kroner pluss frakt og pluss moms. Da følger det med en 17" skjerm, 64MB RAM, 4GB HD, Celeron 500MHz prosessor og Windows 2000. I tillegg til dette må nok de fleste ha en CD-ROM og kanskje en diskettstasjon. Den dyreste løsningen ligger, i følge Compaq, på 16.500,- kroner pluss moms og frakt.

iPaq har en "levetid", altså tid før nye produkter lanseres, på ca ett år. Siden den første serien med iPaq lanseres et halvt år senere i Norge enn i USA betyr dette at maskinene ikke lengre er de råeste på markedet og at de snart vil byttes ut med nyere modeller. Dette er i følge Compaq et engangstilfelle, og vil ikke skje med de nyeste modellene.

For mer informasjon om produktet kan man besøke nettstedet til <A HREF="/d2.nsf/frames/b9569728*2339513237" TARGET="_top">Compaq Computer Norway AS</A>

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.