BEDRIFTSTEKNOLOGI

Compaq: Første palmtop med norsk tastatur

De tusen palmtops som inngår i vår kontrakt med Compaq, skal utstyres med en oppgradert Windows CE for å håndtere norske tegn, og vil få norsk tastatur, opplyser IT-sjef Knut Lie i Aker Maritime.

Eirik Rossen
8. jan. 1998 - 10:59

Dette er i så fall første gang det leveres en palmtop i Norge med norsk tastatur.

Lie understreker at de ikke har sett produktet ennå, og at de må prøve den ut i organisasjonen før de går til innkjøp av den mengden som kontrakten åpner for.

- Vi var en av de kundene Compaq ville ha tilbakemelding fra. Vi ble presentert for en prototyp og uttalte oss om ting som skjerm, tastestørrelse osv. Vi regner med å motta den første testutgaven av palmtopen med norsk tastatur innen utgangen av neste uke, sier Lie.

Han presiserer at utgavene med norsk tastatur skal utstyres med en internasjonalisert utgave av Windows CE 2.0 på engelsk, med støtte for norske tegn.

- Vårt krav er at palmtopene skal fungere som lette forlengelser av kontor-PC-en, og at alle data skal kunne overføres fram og tilbake med full konsistens. Det gjelder planlegger, e-post, tekst- og regnearkdokumenter osv. Hvis vi er fornøyd med testproduktet, vil vi ta inn et par hundre stykker for bruk blant ledelsen i selskapet. Ytterligere innkjøp vil være betinget av at vi får apparatene til å fungere i organisasjonen.

Markedssjef Asbjørn Søgstad i Compaq Norge sier at forholdet til Aker har medvirket til at Compaq har prioritert fram en norsk utgave av palmtopen.

- Vanligvis legger vi størst vekt på språk som spansk, fransk og tysk, sier han.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.