BEDRIFTSTEKNOLOGI

Compaq kopler Aero til GSM-nettet

Compaq nyttet Telecom 99 til å lansere GSM-løsningen til sin tastaturfrie Windows-CE-baserte lommemaskin Aero. En egen portal skal sørge for interessante tjenester.

Eirik Rossen
12. okt. 1999 - 14:54
Håndholdt PC: Compaq Aero 1500.
Håndholdt PC: Compaq Aero 1500.

Offisielt heter det nye produktet "Compaq Aero GSM Connectivity Suite". Det skal gjøres kommersielt tilgjengelig i løpet av fjerde kvartal i år. Pakken består av utstyr for å kople til en GSM-telefon, og av tilpasset programvare.

Løsningen gjelder foreløpig bare et begrenset antall telefoner, vesentlig de nyere telefonene fra Nokia, Ericsson og Siemens. Ifølge Compaq dekker disse 70 prosent av Europas GSM-abonnenter.

Programvaren i løsningen sikrer tilgang til Internett, e-post og WAP-tjenester, samt faks og SMS. Telefonlister og liknende vil også kunne utveksles mellom Aero-en og telefonen.

Compaq Aero. <i>Foto: Compaq Computer Corporation</i>
Compaq Aero. Foto: Compaq Computer Corporation

På tjenestesiden tilbyr Compaq innholdstjenesten "Compaq Advantage". Idéen her er at du laster ned informasjon til din PC, synkroniserer med den Aero, og så bruker leseren for Microsoft Channels på din Aero for å lese det du har lastet ned. Hvis du foretrekker å kutte ut PC-en, og laste ned direkte til Aero-en, går du til Compaqs nye portal. Portalen vil også gjøres tilgjengelig som WAP-tjeneste. Innholdet skal være tilpasset besøkende i 35 europeiske byer, samt fotballinteresserte.

Løsningen demonstreres hos både Compaq og Microsoft her på Telecom 99.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.