Compaq kunngjør egen tettpakket server

Compaq og Intel tar utfordringen fra RLXs Crusoe-baserte "ServerBlades" og kunngjør en ny type tettpakket "QuickBlade"-server basert på en ny energigjerrig prosessor fra Intel.

Compaq og Intel tar utfordringen fra RLXs Crusoe-baserte "ServerBlades" og kunngjør en ny type tettpakket "QuickBlade"-server basert på en ny energigjerrig prosessor fra Intel.

Det grunnleggende konseptet i begge tilfeller er det samme. Hensikten er å lage en ny type servere som sparer både energi og plass. Følgelig henter man teknologi som opprinnelig er utviklet for bærbare maskiner.

I stedet for å stable tynne servere oppe på hverandre i et rack - de såkalte 1 U-serverne som har vært på markedet i rundt halvannet år - framstilles en server på et brett som kan monteres i et spor i en enhet som inngår i et rack. Denne "serveren på et kort" er en "blade" - "QuickBlade" i Intel-verden, "ServerBlade" hos RLX der det satses på Crusoe-prosessoren fra Transmeta. I RLXs tilfelle kan 24 ServerBlades pakkes inn i en enhet på 3 U. Detaljer rundt den tilsvarende tettpakkede serveren til Compaq og Intel er, så vidt vites, ikke kjent.

Wall Street Journal og Financial Times var først ute med meldinger om at Compaq ville kunngjøre sin QuickBlade-server omtrent samtidig - eller kanskje endog litt i forkant - av RLXs kunngjøring av sin første ServerBlade-maskin. Her heter det at Compaq-maskinen vil kunne samle 280 QuickBlade-servere i et rack, og dedikere hver av dem til en bestemt oppgave. Maskinen vil komme i salg en gang i neste halvår.Kjernen i QuickBlade er en ny strømsparende prosessor som Intel foreløpig har gitt kodenavnet Tualatin. Intels toppsjef Craig Barrett ventes å nevne Tualatin og QuickBlade i sitt hovedinnlegg på den pågående Network+Interop-messen i Las Vegas.

Det kan gå mot en intens rivalisering mellom den nye RLX-teknologien og den kanskje mer forankrede Intel/Compaq-teknologien. RLX er startet av tidligere ledere i Compaq, og Compaqs første innskytelse var å gå til søksmål for krenkelse av forretningshemmeligheter. Søksmålet ble nylig løst ved forlik.

Til toppen