Compaq-legende bak banebrytende server-selskap

Fremtredende Compaq-avhoppere stiller seg i spissen for en ny Transmeta-basert serverteknologi som kan snu oppned på dagens rollefordeling i server-markedet.

Mannen bak de første Wintel-baserte server-plattformene og tidligere Compaq-topp, Gary Stimac, utfordrer nå de etablerte med "Razor" - en ny serverserie som slippes allerede i løpet av første halvår.

Foreløpig er det lite eller ingenting å lese i amerikanske eller andre internasjonale medier om hva som skjuler seg bak Razor-navnet, men på hjemmesidene til det ett år gamle selskapet RLX Technologies står det da noe:

Etter det digitoday forstår skal de første RLX-serverne, som foreløpig altså går under kodenavnet "Razor", introduseres kommersielt allerede i løpet av første halvår 2001. Under karosseriet vil brukerne finne en Transmeta Crusoe© x86-kompatibel mikroprosessor som støtter Linux, Microsoft Windows 2000 Server og andre ledende operativsystemer, bekrefter nå RLX Technologies.

Som digitoday.no skrev mandag ledes RLX av den tidligere nestsjefen i Compaq, Gary Stimac (bildet), som har fått med seg tidligere sjef for Compaqs Nord-Amerika-operasjoner, Michael Swavely, som president og operativ leder i RLX.


I tillegg har Stimac de siste 30 dagene fått med seg ytterligere et dusin sterke navn til sin ledergruppe (deriblant Pat Collins, Richard Swingle, Mike Perez, Ronnie Ward, Keith McAuliffe, Kevin Bohren, Mike Clark, J Tempesta og Ken Chin), personer med tidligere lederansvar i selskaper som Alcatel, AltaVista, Dell, Nortel og Sun.

Eckhard Pfeiffers forgjenger i Compaqs sjefsstol, Rod Canion, skal etter sigende også være med på RLX-laget, men dette har digitoday ikke fått bekreftet.

Hver enkelt i lederteamet har investert flere millioner dollar av egne penger i RLX. Totalt er det lagt 19 millioner dollar i potten, og i disse dager er selskapet på et "road show" for å reise ny, privat kapital til driften.

Det vil trolig selskapet lykkes med dersom det man uttaler om sin egen fortreffelighet holder vann. Ifølge Michael Swavely vil den nye RLX-serveren levere "banebrytende effektivitetsforbedringer" for det serverkjøpende publikum. Stor lagringskapasitet men liten i fysisk størrelse, lavt kraftforbruk og ditto varmeutvikling, ekstrem stabilitet/høy oppetid er blant de store fordelene med den nye server-teknologien, ifølge Swavely.

RLX Technologies foretrekker imidlertid fortsatt å holde kortene tett inntil brystet hva angår detaljerte spesifikasjoner om de kommende "superserverne" digitoday.no lover imidlertid å komme tilbake med mer informasjon om "Razor" så fort det foreligger.

Markedet for små men kraftige web-servere er foreløpig ikke veldig stort, men spås en formidabel vekst i årene som kommer. Gartner Groups Dataquest anslår at salget av slike servere vil nå 2,8 milliarder dollar - omlag 24,5 milliarder dollar - innen 2004, en betydelig økning fra årets nivå på rundt 420 millioner dollar, eller nesten 3,7 milliarder kroner.

Hva tror du om Stimac & Co?
Tror du den Transmeta-baserte 'Razor'-serveren kan stikke kjepper i hjulene på dagens ledende server-leverandører?

Ja, det ser ut som Gary Stimac igjen vil klare å revolusjonere server-markedet
Nei, de etablerte har altfor stor markedsmakt til at en nykommer kan skyve dem ned fra tronen
Vet ikke

Trykk her for å se resultatet så langt
Til toppen