BEDRIFTSTEKNOLOGI

Compaq: Leverte PC-er med virus

Compaq i Japan meldte torsdag i forrige uke at flere av deres rimelige Presario 2210-modeller ble levert med et programvarevirus.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
5. okt. 1997 - 20:32

I følge representanter for Compaq, stammet viruset fra en av First International Computers (FIC) fabrikker i Taiwan. FIC er et Taipei-basert selskap som produserer PC-er i Presario 2000 serien for Compaq.

Ifølge Computerworld fortalte representanter for FIC sist fredag at de ennå ikke hadde funnet ut hvor glippen hadde skjedd. Selskapet har satt opp en spesiell nødtelefon for berørte kunder i Japan.

Viruset er kun funnet i utgaver med Japansk-språklig programvare. Presario 2000 modeller levert til andre land skal ifølge Compaq ikke være berørt.

Ifølge Computerworld mener noen obsevatører at tidspunket for denne hendelsen kan skade Compaqs innsats for å øke sin markedsandel i Japan. Hendelsen retter også søkelyset mot risikoen ved å sette bort produksjonen til andre for å spare utgifter. Dette er en trend som i det siste har aksellerert blant de store PC-produsentene.

Andre markedsobservatører sier derimot at ingen produsent kan være helt sikker når det gjelder problemer som virus.

Også Toshiba, en av verden største produsenter av bærbare PC-er, ble utsatt for et lignende problem ved en av deres egne fabrikker i Japan.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.