Compaq med PC-TV

Gjør klar til TV-surfing, De første skikkelige hybridapparatene er underveis fra storaktørene. I går lanserte Compaq planer for PC-teateret, en 36 tommers PC-TV til 5.000 dollar.

Gjør klar til TV-surfing, De første skikkelige hybridapparatene er underveis fra storaktørene. I går lanserte Compaq planer for PC-teateret, en 36 tommers PC-TV til 5.000 dollar.

Compaq Computer Corporation kaller sitt nye hybridapparat for PC-teater. Sammen med Thomson Consumer Electronics Company utvikler de en storskjerm høykvalitets TV med en del attraktive tilleggsfunksjoner. Ved hjelp av en separat Compaq-boks vil det bli mulig å surfe på Internett med Microsoft Explorer, spille dataspill og sende e-post.

Compaqs strategi er å skaffe seg attraktive partnere. I tillegg til USAs største produsent av TV-apparater (Thomson sitter med rettighetene til RCA), er det datapartnerne Intel og Microsoft som gjør at tradisjonelle fjernsynsapparatprodusenter skjelver i knærne.

Dataindustrien har fått blod på tann etter at alle amerikanske TV-seere er blitt pålagt å ta i mot digitale TV-signaler innen år 2006. Det innebærer at forbrukerne enten må skaffe digitale omformere til sine analoge apparater eller skaffe seg nye, digitale fjernsynsmottagere.

Compaq og resten av dataindustriens mål er å inkludere digital-TV-mottagere i alle PC-er fra neste år. Samtidig prøver de å få kringkastere og TV-produsenter til å innføre samme digitale standard som de selv benytter for å omforme analoge signaler i PC-teateret.

Med en pris på 5.000 dollar har Compaq lave forventninger til salget. Det skal starte neste år i seks amerikanske byer (San Francisco, Seattle, Denver, Washington D.C., Dallas-Fort Worth og Houston). Prisen er 20 ganger høyere enn nåværende WebTV-produkter på markedet.

Likevel er PC-teateret konkurransedyktig med utsalgsprisen på andre hjemmeteater-konsept som har dukket opp på forbrukermarkedet de siste årene. Et av virkemidlene salgsmessig blir å selge Compaq-boksen og RCA-apparatet separat. Ifølge Associated Press kan man sammenligne det med hvordan CD-spilleren selges separat av stereoanlegget.

Til toppen