Compaq mot plussresultat

Datagiganten Compaq har slitt lenge, men i går serverte Michael Capellas hyggelige nyheter.

Datagiganten Compaq har slitt lenge, men i går serverte Michael Capellas hyggelige nyheter.

Compaq har slitt med underskudd og fallende salg gjennom 2001, men i går overrasket selskapets sjef Michael Capellas med å offentliggjøre et positivt resultatvarsel, noe som er sjelden kost i databransjen for tiden.

Det er ikke overraskende at omsetningstallene for fjerde kvartal blir gode - perioden før jul er gjerne god - men det er likevel for tidlig å si at PC-bransjen nå går mot bedre tider.

Likevel: Det var en meget stolt Michael D. Capellas som i går fortalte at salget i fjerde kvartal gikk bedre enn ventet (rundt 8 milliarder dollar mot tidligere 7,6-7,8 milliarder dollar). Dette vil føre til at Compaq kan legge frem sorte resultattall, noe som er svært gode nyheter for den fusjonskjempende HP-sjef Carly Fiorina.

HP skal kjøpe opp Compaq, men arvingene til gründerne av HP kjemper imot Fiorinas planer med argumenter om at Compaq arbeider i en bransje med stadig dårligere marginer. Plusstall fra Compaq kan derfor hjelpe Fiorina i kampen for å få gjennomslag for fusjonsforslaget. Mislykkes hun, har mange spådd at hun må trekke seg.

Til toppen